My wishlist online product

Assalamualaikum and hi guys

I just want to get and buy some stuff myself. I thinks it was super duper cheap.

When i start working and earn some money, i want to buy something that are affordable. So, i keep looking at online shopping website such as LAZADA, 11STREET,THE ONE MALL, SHOPPE, EZBUY, LELONG.MY, PENCIL.MY


EZBUY


20000 mA candy-colored mobile phone mobile power
RM 49.93RM 114.21


2017 Korean sports shoes and leisure shoes flat plate in spring and summer women's shoes shoes shoes shoes white shoes students Chao
English
RM 14.38




THE ONE MALL


RM 16.90

Kehidupan selepas STPM

Assalamualaikum

Hari ni, zu nak cerita sikit tentang perjalanan hidupku. Buat refleksi diri semasa zu dah dewasa kelak.




Belajar jahit baju kurung

Benda ni zu belajar dengan kawan kepada kakak zu. Dia kawan baik kakak zu dulu. Kira memang kenal lah. Takde lah maluuu.


Dia belajar jahit baju perempuan di IKBN lepas SPM. Alhamdulillah, dengan ilmunya itu, dia dapat menjana pendapatan dengan mengambil upah jahit baju orang dan mengajar.


Zu bayar dia RM 3 sejam. Tapi kalau dia ajar kat Seri Iskandar, pelajarnya diminta untuk bayar RM 5 sejam. Tapi takpe lah, nak ilmu… kena lah berkorban sikit.


Alhamdulillah, baju kurung yang zu belajar jahit dari dia … hampir siap. Tinggal jahit lubang leher je.  



Hasil carian imej untuk baju kurung moden 2017


Dah berapa bulan dah skip belajar menjahit semenjak sibuk kerja ni. Takpe lah. Harap – harap, bulan pose nanti dapat sambung belajar balik.





Ambil lesen motor

Mula ambil dalam bulan 2, dengar ceramah pun dalam bulan 2. Syukur sebenarnya dapat ambil lesen even ambil lesen motor sahaja.

Zu ambil lesen guna ejen. Kira bayar lebih lah. RM 500 semua sekali. Pergi balik dia hantar. Tu yang guna ejen tu.



Lesen B2, RM 100? Murahnya!



Zu ambil test computer pada bulan 3. Alhamdulillah. Risau sebenarnya bila uncle tu Tanya.


“Ko dah baca abis dah?”


“Dah!”


“Jangan ambil ujian computer kalo tak baca. Buat buang duit je.” Bunyi ni downkan akuuu. Tapi takpe.



Hasil carian imej untuk buku kpp motor



=,= Aku pun diam je lah.



Pastu pergilah kami ke pusat myeg, Teluk Intan. Kecil je tempatnya.


Pergi sini kena bawa:
-Buku kpp
 -Ic
-RM10




Nak daftar tu, kita cuma perlu tulis nama, bagi buku, RM 10 dan ic kat orang tu. Pastu dia tangkap gambar kita. Duit RM 10 tu taktau apa tujuannya. Rasanya untuk ujian computer dan tangkap gambar kot. Lepas dah tangkap gambar, masuk dalam bilik ujian computer dan duduk dekat computer kita. Dia ada bagitau computer kita nombor berapa. Jawab semua… dan Alhamdulillah, zu berjaya pada cubaan pertama. L dah dapat ^^




Zu nak cepat-cepat dapat P sebab nak sambung belajar nanti dan sebagainya kan, Better cepat.

Hasil carian imej untuk buku kpp

Tips lulus ujian computer, download apps ujian kpp. Pastu buat berulang kali dan catit nota penting. Yang kita tak mahir je la. pastu, nota tu sentiasa baca dan jawab soalan kpp dalam handphone tanpa lihat nota dan buku.



Kerja Kanteen

Zu mula kerja pada hari keluarnya keputusan keseluruhan STPM 2016. Kawan ku, Mr F (bukan nama sebenar pon keje kat situ). Kekok sekejap. Pastu, dia berhenti dan kerja di Dewan Makan pulak.


Kawan zu ada sorang lagi yang nak kerja kat kantin. NISA (bukan nama sebenar). Dia kerja dalam 3 hari kot. Maka, tinggallah daku berlima bersama-sama pekerja-pekarja yang berstatus ibu-ibu. Hemhem. +.+ 

Nanti aku akan ceritakan suka duka di kantin kelak.


Yang ku Apply Selepas STPM

Assalamualaikum


Hi girl. zu nak share apa yang zu cuba isi lepas STPM. Senang nak ingat nanti



1. Yayasan peneraju bumiputera - Peneraju Tunas Potensi



Zu ambil yang dalam negara


2. SPA -Separa Perubatan




 Logo Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam

Ujian dah selesai. 19 April ni, interview. 


Doakan zu berjaya ya.


3. UPU

UPU ditutup semalam pada jam 5 petang. Terima kasih kepada semua yang membantu. Kita usaha sama-sama dan berjaya sama-sama ok.


4. IPG

Baru google tadi. Semakan ke UKCG pukul 6 Petang ni. Doakan teman ya. 






5. UTHM

Yang ni isi online. Lupa apa namanya.



6. UKM

Yang ni pos. Tarikh tutup 5 April. Tapi sampai sana 4 April. Alhamdulillah.

While You Were Sleeping

Assalamualaikum. Lama tidak menaip di sini. Sebenarnya memang dah lama tak menaip sebarang kerja since kebanyakan assigment buat dalam ...

Contact Me/ review

eatmakeread@yahoo.com

Cari Blog Ini