SADN1033

Assalamualaikum




Ni logo perniagaan kami

=)

Zu ada promote barang yang dijual kat post yang lepas


Halaman 1





Halaman 2





Halaman 3







Halaman 4






Zu letak gambar kat sini sebab nak simpan buat kenangan

Credit to NingShin sebab edit.

PERMOHONAN BRIM ONLINE

Assalamualaikum


Sejak menjengah usia boleh dapat BR1M tahun 2018, zu nak kongsi link untuk isi BR1M online







Hasil carian imej untuk brim 2018




Borang Permohonan eBR1M 2018 Online




* Permohonan baru Online dan kemaskini BRIM tahun 2018 akan dibuka pada  5 Disember hingga 31 Disember 2017 di https://ebr1m.hasil.gov.my

* Tarikh permohonan baru dan kemaskini telah dilanjutkan dari 1 Januari sehingga 13 Januari 2018


* Pastikan maklumat yang dihantar betul dan tepat, setelah maklumat dihantar pembetulan tidak akan dapat dibuat, sebarang kesalahanan akan menyebabkan permohonan ditolak, dan terpaksa ditunda ke fasa rayuan.

* Penerima BR1M sedia ada tidak perlu mendaftar tetapi perlu mengemas kini maklumat peribadi termasuk alamat, maklumat anggota keluarga dan akaun bank.

* Bagi pemohon baru, pengguna boleh mendaftar secara dalam talian (Online) atau secara manual dengan mengisi borang permohonan secara percuma di link download di bawah ini

DUCK GIVEAWAY BY BLOG NADIAIZZATY.NIA

Assalamualaikum



http://www.nadiaizzaty.com/2017/11/duck-giveaway-by-blog-nadiaizzatynia.html


http://www.nadiaizzaty.com/2017/11/duck-giveaway-by-blog-nadiaizzatynia.html

Zai jian!




A Love So Beautiful

Assalamaualaikum n salam final exam semua!!


Dikala ini banyak assignment dan program yang kena join.

Ok la Tapi kita chill dengan drama China.

BTW sem ni zu ada ambil bahasa mandarin level 1. boleh la paham sikit



Hasil carian imej untuk drama a love so beautiful
Ni muka hero n heroin



Diorg duduk satu flat. Pergi sekolah sama2 (naik basikal) walaupun laki tu macam tak suka dengan perempuan comel ni.

Jia Cheng - laki
-ensem
-genius
-dingin dengan xiaoxi


Xiao Xi - puan
-comel,manja
-suka buat orang gembira


Wu bo song
-dia panggil xiao xi taker(boss) ><
-dia akan dapatkan apa sahaja yang xiaoxi nak
-athelet renang
-muka gengster hati baik
-suka xiaoxi


Jing Jing
-bff xiaoxi
-tomboy rambut panjang
-suka kat dr yang keje kat sekolah


Luyong
-ada sakit hati
-penakut
-nerd





Xiaoxi akan buat apa sahaja cara untuk jiacheng suka kat dia.





End up dia give up. Baru la jia cheng rasa sesuatu.
Sebenarnya Jia cheng memang suka kat xioxi. Tapi taknak nampak sangat, dia buat tak tahu je. Lagipun, bila dah abis belajar baru la hubungan diorg maju la sikit.



Latar belakang cerita ni - sekolah, flat, tempat kerja diorang.

Aku pun masih tengok lagi. Cerita on-going lagi. Tapi masalahnya ada sesuatu yang kurang logik di era globalisasi ni.




Nak tau apa yang pelik? Tengok la sendiri. Boleh klik gambar kalau nak tonton online.
Hehe.

Pesta Konvo UUM yang ke-30

Assalamualaikum


Alhamdulillah. Rabu lepas peskon (pesta konvokesyen) dah tamat
selamay duit aku...


Sebenarnya zu pi peskon dalam 3 kali je.


1. Pi ngan Siau Siang naik OBIKE

Sebabnya DPP (Dewan Penginapan Pelajar) kami antara yang terdekat dengan tapak pesta konvo. Jadi mudah la sikit nak datang situ. Jalan kaki pun boleh. Tapi mengah lah sikit.




Basikal Digital - OBIKE
Sekarang ni OBIKE ada kat merata-rata universiti.
U korang ada x mende alah ni?




Nak guna OBIKE kena scan kat QR CODE kat belakang atau depan OBIKE.

Log in guna :
1. Facebook - 100 point (one free ride)
2. No. telefon bimbit - 100 point (one free ride)



Bila scan QR CODE, kunci digital akan automatik terbuka.



Tips penting untuk ride OBIKE

1. Naik obike dulu sebelum scan QR CODE
2. Dah try cuba test keadaan OBIKE -
tayar, tempat duduk, pedal,rantai semua ok,
3. Baru scan QR CODE.



Sebab apa kena test dulu? Sebab peluang free ride hanya sekali. Kesian korang kalau dapat OBIKE tayar kempis. Kan jenuh nak ride.

Naik OBIKE untuk elak mengah jalan kaki. Ni cari 2x mengah sebab tayar basikal kempis.


                                                                  -_-             -_-          -_-




Zu pi la ngan siau, lepas beli ayam goreng, ice blended oreo, Kami pun ke tapak konsert. Ada penyanyi Andi Bernandee yang viral nyanyi lagu indon Tak Tun Tuang. Lepas Andi nyanyi lagu lain, aku pun balik la.


Kesian pula Siau tak tun tuang lagi sebab dia balik ko.k terus pi peskon ngan kawan dia. Lepas isyak baru teman aku pergi pulak.



Balik naik OBIKE




2. Pergi sorang-sorang lepas habis group discussion bisnes accounting (BKAL) kat libary.


Aku ingat nak beli la sikit makanan untuk roomate sebab birthday dia.

Aku beli kek dengan keropok lekor (RM2).


Cis cake, Kek Batik, Kek Choc Span
3pcs = RM5



Pastu, pastu. Aku naik bilik aku. Rupa2nya ramai geng rumet aku datang.

Aku pun macam krik krik je. Penat naik tangga tingkat 5.
Pastu aku abiskan kek ngan kopok leko sensorang sebab rumet aku keluar dengan kawan-kawan dia.







Yummy cake!










3. Pergi lepas meeting AJK Dinner GMAP kat PBS

Aku pergi sorang juga.... tapi! kali ni ai jumpa rakan sekelas untuk subjek BKAL. Dia dari Kachi. Kami dapat la jumpa sekejap makan-makan.





Beli buah timbang RM4 dan Kebab Ayam RM4







Rupa Kebab Ayam...








Chuross. Najiha belanja >,<
Alhamdulillah
Chuross cicah sos coklat! hmmmm dap!

Free... Sedap!










Aku tak pasti apa yang kami pandang.
Tapi kami sedang berpesta!





Tahniah kepada semua graduan di luar sana.
I hope u get good job!
Teringin nak sarung jubah konvo UUM

Semoga farah berjaya graduate on time,
In sya Allah






bye-bye, Zai jian!







Sweetie Shopku

Assalamualaikum semua!!!


Hari ni zu nak kongsi sikit perfume ni. Ai jual perfume untuk memenuhi kehendak assigment Keusahawanan.


5 pcs left. Jom la roger2 kalau nak beli


Bau lembut



Bau sedikit keras, sesuai untuk orang tegas!


Perfume comel! untuk orang comel...
Bau beri.


Bau syahdu! Nak tau? Try la beli.
Pasti menangis syahdu~




Argghhh bau memikat jejaka korea!




------------------------------------







Sebenarnya all stok ada 50 pcs perfume.
Kami order dari KL.

1 kumpulan 5 orang, sorang pegang 10pcs perfume.

Zu - DPP YAB
Hanna - DPP TNB
Loy - DPP PROTON
Tam - DPP PROTON
Ning - DPP SME BANK


Setakat ni masing-masing tengah berusaha buat sales. Alhamdulillah. Kebanyakannya sudah terjual.

Doakan kami ya.


Lepas ni nak kena buat rancangan perniagaan dengan andaian bahawa KOPERASI UUM ada bagi pinjam modal sebanyak RM10,000.





Okey, ada kelas menanti, zai jian!
Sebelum tu,



Jom tengok-tengok fb page and our website!






Jom like fb page kami,

Sweetie Shop  


Terima kasih semua, xie xie.

Palazo laici RM 25/Helai sahaja

Assalamualaikum dan selamat pagi.


Sebelum tu tolong sy like page assigment saya eh  ^^


Sweetie Shop  




Hari ni, zu nak citer kat korang tentang Palazo ni.






PALAZZO LAICI TIP TOP!


RAMAI YANG SUKA PALAZZO LAICI .
SEBAB?


Tidak jarang,tidak melekat pada body, tidak perlu iron,longgar dan menutup aurat...
Awak-awak jimat masa tau pakai palazzo ni 😊


✔1 helai RM25


Free size, fit from S to XL..
Beli sekali pasti repeat order lagi
Lebih 20 pilihan warna yang cantik²
Jom whatsup saya  untuk order📮


http://www.wasap.my/60134841072








Palazo ni memang best ah. Lebih-lebih lagi kalau nak pergi jejalan ke, ke kuliah ke. Memang terbaik. Sebab lebih selesa dari pakai skirt muslimah tu.










Pelbagai warna menarik!

















Kalau nak tempah, boleh la wasep zu, http://www.wasap.my/60134841072


Assalamualaikum. Zai jian!

Online Revolution Blogger Contest by LAZADA



Assalamualaikum



Lazada Online Revolution Blogger Contest 2017







The contest runs from 1 November until 14 December 2017. Let's join!





Bismillah.


To take part in this contest, each of us needs to answer to all the questions specified below and write in our post:





 a. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience?

Actually, i cannot remember. Because a lot of thing i buys through online. The first things i bought from LAZADA is a smart phone. I buy phone at LAZADA uolls. I was so happy. It come with good condition! I really loves it.





 b. Which types of products would you prefer buying online?

Many things. Such as books, beg, and skin care.


            



 c. What to you love about online shopping?

Interesting! Unpredictable.



 d. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales?


Let me thinks first... Aha!
Roller face. It is because my face look dull.  T^T
Hope so it can helps.




https://www.lazada.com.my/facial-beauty-massage-tool-jade-roller-face-thin-massager-19162768.html?spm=a2o4k.search.0.0.16034a73e713UM&ff=1




As u know, LAZADA will do Online Revolution (https://www.lazada.com.my/online-revolution) that will take place from 11 November to 14 December 2017.        


So, check it out! Don't dare to miss it.



Bye bye.
Zai Jian!
Assalamualaikum~
   

Meh meh like page bisnes kami untuk assigment asas keusahawanan!



Assalamualaikum



Hasil carian imej untuk shopping



Agak lama dah tak jeguk blog ni...
Banyak assigment tak siap lagi.


Tapi zu nak minta jasa baik rakan taulan, teman semua, like page FB kami. Ini untuk tujuan assigment :)

Sekarang ni nak kena berniaga real... Hmm sendu.
Apa- apa pun, meh like FB page kami



1. Sweetie Shop  
2. Three Sis Collection  
3. Your Fav Shop  

While You Were Sleeping

Assalamualaikum.




Lama tidak menaip di sini. Sebenarnya memang dah lama tak menaip sebarang kerja since kebanyakan assigment buat dalam bentuk video.




Drama korea terbaruuu. Lakonan Lee Jong Suk dan Suzy Miss A






Sebenarnya bukan aku nak cerita tentang wyws ni. Nak kisahkan tentang dejavu. Berkaitan juga dengan drama korea ni.





Tiap kali aku hadapi sesuatu perkara then ada rasa... macam pernah alami je. Aku tanya la kawan form 6... Apa maksudnya? Diorang kata, DEJAVU le tu.




Kat sini pun sama. Ada seorang rakan assigment ni. Eh macam pernah jumpa je. Tapi kat mana? Tu lah banyak DEJAVU yang pernah aku lalui. Mungkin dipaparkan dalam mimpi.





Sumber dari Wikipedia menyatakan DEJAVU adalah:

Déjà vu from French, literally "already seen", is the phenomenon of having the feeling that the situation currently being experienced has already been experienced in the past. Déjà vu is a feeling of familiarity, and déjà vécu is a feeling of recollection. Scientific approaches reject the explanation of déjà vu as "precognition" or "prophecy", but rather explain it as an anomaly of memory, which creates a distinct impression that an experience is "being recalled".



Ok la. Korang pernah hadapi juga kan?

Syukur Ya Allah

Assalamualaikum

Hasil carian imej untuk alhamdulillah


Banyak juga kejadian yang mengembirakan berlaku tahun ini.


Antaranya:

1. Beberapa bulan lepas, zu dapat email dari Lazada. menang giveaway.

Tak sangka jugakan.

Ni vedio yang zu buat. Di dalam vedio ni, ada barang2 yang zu order dari Lazada dengan menggunakan voucher


https://www.instagram.com/p/BYjbqbUh9eNRuDtThTos3EZcOJWUogprlSvLbc0/?taken-by=nurfarahzura


Hasil carian imej untuk LAZADA RAMADHAN RAA





2. Brownies free.

Semenjak dua menjak kerja kantin ni... grrr

Zu sangat sangat penat. Jadi kan. Bila ada orang buat giveaway yang simple. Zu join la. Alhamdulillah, rezeki Allah... Zu dapat brownies free de'best from akak Fatin Fadhilah. Syaratnya mudah je. Like, Share, Komen terakhir.




Punya tak zabar dia nak tengok makanan free.





For your information gaiss, aku jarang beli bende,makan yang memahal.
Dapat brownies free ni. Aku syukur sangat-sangat. Rasa dia so yummy!!!!

Sedap sangat!

Brownies ni aku dapat sehari sebelum Raya Aidiladha.
Mujur la masa tu dah resign. Eh, taklah selepas tu ada kerja sehari untuk katering. Eheh.





3. Sambung belajar.

Tak expect sebenarnya. Tapi Alhamdulillah.


Merdeka!Merdeka! Blogger Contest

Assalamualaikum


Lama tak update blog gaisss~
Jom join contest ni...


The contest runs from 21 August until 31 August 2017




 a. What do you love about being Malaysian? 

Seronok jadi rakyat Malaysia ni sebab masyarakat kita berbilang kaum (Melayu, Cina, India, dll), negara aman dan harmoni .....serta masyarakat kita yang bersopan santun gituuuu. Pastu! Makanan kita ni banyak yang sedap-sedap. Nasi kerabu, Ayam Percik ngan Nasi Lemak.... Fuh untung jadi rakyat Malaysia ni. Alhamdulillah.



 b. Choose your favorite local brand here : http://www.lazada.com.my/malaysian-brands/ 

Siti Khadijah
SweetDream


 c. Select two product from that brand that you love. The Article must contain screenshots of the products mentioned. 

Jenuh nak pilih sebenarnya hmm. Sebab rambang mataaa.




----------------------------






Dari Siti Khadijah, zu berkenan yang ni 


Macam beg baju la. Menarik!



Telekung berkualiti. Nais nais.





Dari SweetDream pula,


Ni penting untuk keselesaan tidur kita.



Macam menarik je (walau tak ku tahu apa barang nya~)




Haaa lagi satu kome, jangan lepaskan peluang berbelanja sewaktu Merdeka! Merdeka! Sale Lazada. Sale ni berlangsung dari 25 Ogos 2017 hingga 31 Ogos 2017. 

Diskaun dia sehingga 80% tau. so.... #mohonbeli







Prizes – Merdeka!Merdeka! Blogger Contest

 1st Prize: 1 x RM600 LAZADA Shopping Voucher 
 2nd Prize: 2 x RM300 LAZADA Shopping Voucher 
 3rd Prize: 3 x RM200 LAZADA Shopping Voucher 







Zu dua menjak ni asyik terpikat je ngan barang Lazada. Minggu ni 2 kali beli barang sebab gila shopping online. Tapi ngan Lazada je. (#mohonjanganjeles). Hihi. Sebenarnya zu beli barang untuk masuk u nanti.



Ok lah. Jumpa di lain entri. Terima kasih lazada.


#LUVLAZADA




Assalamualaikum and bye bye.



Pekerja kanteen dapat seketul Magnum White Almond secara percuma!

Assalamualaikum

Semenjak kerja kanteen ni. Penat dia xleh nak cakap. Cuti bulan 7 ni hanya  4 hari. Alhamdulillah... Tapi masih ada cuti....

Hasil carian imej untuk magnum white almond

Hasil carian imej untuk magnum white almond


Hari selasa, org aiskrim padel pop ( betul ke aku eja?) datang. Pastu dia sembang dgn bos. Pastu dia bagi kami sorang satu ais krim Magnum White Almond secara percuma! 




Cuma cik sarip (ikut bos besar) and Paris (pegi iv keje kat ipoh) je tak dapat.




Harga satu ais krim ni adalah sejam aku kerja kat kantin.. hurggh sedih... 

masa aku basuh pinggan, aku makan. 

Iklan magnum tak tipuuu...


Masa gigit memang berbunyi. Krupppp!

Sedapppnya. 



Hotel Dengan Harga Yang Berpatutan Di Bukit Tinggi Pahang

Assalamualaikum dan hai hai hai…


Hasil carian imej untuk bukit tinggi bentong


Pernah tak korang merancang nak bercuti di Bukit Tinggi di Bentong Pahang?? Percutian ala-ala Perancis gittu korang…pernah tak?? Mesti pernah kan…setiap orang mesti ada angan-angan..tak kan la tak ada..hehehe…Tapi kan kita nak bercuti ke tempat yang tinggi ni mesti perbelanjaan  or bajet untuk percutian pon lari sikit laaa betul tak??


Tapi korang tak payah risau lahh..dengan adanya Traveloka, korang boleh dapatkan hotel idaman korang pada harga yang sangat berpatutan!!..So! entry kali ni zu nak ceritakan kat korang semua hotel yang menawarkan harga berpatutan yang terdapat di Bukit tinggi Bentong Pahang nih! dimana ia menawarkan harga yang korang sendiri tak akan percaya punya lah! zu pon tak percaya okay..ahhaha!! so teruskan membaca okay!



Apa yang aku tahu la kan, di Bukit Tinggi mempunyai banyak tempat-tempat menarik yang boleh kita lawati seperti perkampungan yang bertemakan Perancis, Perkampungan Jepun, Animal Park, Horse Trails, Botanical Garden dan banyak lagi la u ollsss..bukan tu saja taw..korang pon boleh menikmati angin yang sejuk dari bukit di Bukit tinggi ni serta keindahan alam semula jadi yang memang tak dapat digambarkan dengan kata-kata..hahahah!


Hasil carian imej untuk perkampungan jepun bukit tinggi bentong



Hasil carian imej untuk bukit tinggi bentong



Hasil carian imej untuk animal park bukit tinggi bentong



Hasil carian imej untuk botanical garden bukit tinggi bentong


Okay now zu nak share nama hotel yang korang boleh menginap if korang bercuti ke Bukit tinggi ni iaitu The Waterway Villa. For those yang suka hotel yang berkonsepkan mewah Klassik, korang boleh la menginap di sini okay...nama pon dah grand kan..apatah lagi dalam hotel tuh! Pergh! Cantik sangat korang…and yang penting hotel ni berpatutan okay…Untuk pengetahuan korang, The Watery Villa ni terletak di tengah-tengah hutan tropika yang damai dan tenang di Bukit Tinggi Pahang. For your information la kann, hotel ni berfungsi sebagai salah satu tempat percutian yang hebat di mana kita dapat lari dari kesibukan di Bandar dengan menikmati keindahan alam semula jadi yang terdapat di sekitar Villa ni..


Hasil carian imej untuk waterway villa bukit tinggi bentong



The Waterway Villa


Kalau u olls stay kat sini, zu sure korang akan dapat pengalaman yang paling berharga sebab kat sini korang boleh membuat pelbagai aktiviti rekreasi dan dapat bersiar-siar menghirup udara yang segar di samping menikmati pemandangan yang indah..wahhh!! bestnya u ollss..confirm segala masalah akan hilang macam tuh je!



Hasil carian imej untuk waterway villa bukit tinggi bentong




Terdapat lima pilihan Villa yang boleh korang pilih antaranya ialah Bali Villa yang berkonsepkan ala-ala Bali, Hill Villa yang terletak di pucak bukit yang mempunyai keindahan yang sangat fantastic, Stone Villa yang direka dengan menggunakan bahan alam semula jadi serta villa ini di kelilingi oleh taman dan sungai yang berkonsepkan klasik, Glass Villa yang terletak di tepi bukit serta menawarkan pemandangan yang indah, dan yang akhir sekali ialah Bamboo Villa yang diperbuat daripada buluh dan kayu yang berkualiti dan direka mengikut konsep tradisonal Bali. Setiap villa yang terdapat di sini mempunyai kelebihan dan keunikan yang tersendiri. So korang tak perlu takut, harga yang di tawarkan di sini sangatlah berpatutan dengan apa yang ada di sini..Sure korang akan berpuas hati kalau korang stay di The Watery Villa ni..



Hasil carian imej untuk waterway villa bukit tinggi bentong





Hasil carian imej untuk waterway villa bukit tinggi bentong






Okay sekarang zu nak cerita antara aktiviti yang boleh korang lakukan di sini.. Antaranya ialah berbasikal, memancing, jungle tracking, hill climbing dan melawat ke kebun buah buahan yang terdapat di sekitar villa ni..So for those yang suka aktiviti lasak sini lah tempat yang sesuai untuk korang menginapan sebab banyak aktiviti yang boleh korang buat kat sini..



Korang juga boleh relax di kolam air panas di mana di sini korang akan menikmati air panas semula jadi..wahhh nyaman korangg!! U olls must try taw..jangan tak cubaaa…



Hasil carian imej untuk waterway villa bukit tinggi bentong



Imej yang berkaitan




So inilah serba sedikit yang aku boleh share dengan korang tentang The Watery Villa Bukit Tinggi ni..kalau korang nak tahu lebih lanjut apa yang ada di villa ni korang boleh la survey di website traveloka ye.. So, Kenapa korang still nak buang masa?? Jom la book hotel idaman korang di https://www.traveloka.com/en-my sekarang!



Contact Me/ review

eatmakeread@yahoo.com