Ice breaking

Assalamualaikum and hi peeps


Sesi beramah mesra budak upper 6 dengan lower 6.
Semalam ada banyak benda yang kami buat. J






Ok.Pelajar lower 6 dibahagikan kepada 5 kumpulan. Dalam satu kumpulan ada 5/6 orang.


Mula2 mereka diberi  roti n kaya. Then makan.

Pastu suai kenal. Ni aku rasa xde masalah sbb kump yg aku jaga tu diorg sbnrya dari sekolah yg sama. Cuma seorg je dari sklh lain and dia sangat peramah.
Lepastu, buat cheers. ><

Masukkan pensil dalam botol yg berisi air

Lukis ala-ala Running Man – Berbaris melintang, seorang sahaja menghadap fasi. Yg berada di depan fasi tu kena lukis apa yang fasi suruh. Lepas dah lukis dalam kiraan 10, diorg kena bagi tengok lukisan diorang kat kawan yang berada di belakang. Mulut xleh bagitau. One by one kena lukis. Kecuali yang hujung sebab dia kena teka lukisan kawan dia. Yang ni memang lawak
Ular > Ikan
Tudung  >  Sperma
Monyet  > kucing
Kereta je yang betul sebab org yg lukis memula dah kena ganti dgn org lain
Ko tak rasa pelik ke bebudak aku ni. Mungkin diorg bukan kelas seni kott..

Sambung straw panjang2  dan cabut balik lelaju.

Rehat

Main belon ikat kat kaki dan pijak belon tu. Siapa bertahan dia menang.

Bola beracun upper vs lower.

Habis sesi pagi.

Sesi petang,

Explore yg dinamakan   “Kembara Farah”
Huhuhu.. sebenarnya teman gueh ada 6  yg namanya farah
Farahana
Farah Z
Farah W
Farah H
Farah A
Farah L
Jadi, mereka namakan game ni kembara Farah


 Check point 1 – Farahana  (makan ikut masa)
Check point 2 – Farah A      (makan Ramen pedas)
Check point 3 - Farah H       (Blind Walk)
Check point 4 – Farah L       (Semakin jauh semakin sayang)
Check point 5 - Farah Z       (Kotak misteri dan jalan-jalan cari makan)


Lepas habis, sesi ‘beramah mesra’, penyampaian hadiah, kemas-kemas, kami pun pulang


p/s- maaf la kawan-kawan f6 ku, teman lupa urutan checkpoint J


Kira zikir dengan tangan

 
Assalamualaikum




Sedikit perkongsian untuk hari ini. Moga bermanfaat


Cuti 2 minggu

Assalamualaikum

Memandangkan cuti dua minggu, jom la buat aktiviti yang best2

1) BACA BUKU ILMIAH

Nur cadangkan baca la buku ini, Sebab korang (muslim) akan insaf


Buku ni nur beli dalam beberapa bulan yang lepas. Ada sirah2 yang menarik


2) KEMAS RUMAH
Memandangkan ramadhan dah dekat, kemas la rumah  sebab senang nanti time puasa xyagh pening2 fikir tentang rumah yg tak berkemas



3) BUAT KERJA SEKOLAH
KS utk cuti ni untuk MUET shj. Teacher minta kami cari 10 essey task 2 n salin guna tangan :)



4) BELAJAR UNTUK KERTAS ULANGAN
Yg ni khusus ditujukan kpd student form 6 macam nur. Gunakan peluang ulangan ini utk dapatkan keputusan yang ummph. A ,  Jangan sia-siakan RM51.10/per paper  ya.  Doakan nur. Untuk result sem 2 dan ulangan nanti.


For the nutshell, bagi kawan-kawan yang nak pegi holiday, jaga diri baik-baik dan jangan lupa, time cuti ni la kita kena sama-sama dekatkan diri dengan Allah, berzikir dan ngaji selalu.

 SELAMAT BERPUASA
MAAF ANDAI ADA SALAH DAN SILAP

Assalamualaikum



Lagi seminggu lebih lagi exam penggal 2.
19.5.2016 exam pengajian am

Aku takut sangat dengan kertas makroekonomi dan sejarah
Dua kertas ini selang sejam je.

Walau apa pun terjadi,
Doakan kejayaan kami





Hotel Dengan Harga Yang Berpatutan Di Bukit Tinggi Pahang

Assalamualaikum dan hai hai hai… Pernah tak korang merancang nak bercuti di Bukit Tinggi di Bentong Pahang?? Percutian ala-ala...

Contact Me/ review

eatmakeread@yahoo.com

Cari Blog Ini