Jom Masuk Ke Bloglist Shahril !

Assalamualaikum


Jom join! memang mudah :)

Cara menjemput Rezeki

Assalamualaikum

Hari ini zu nak kongsi sedikit tips dan cara yang mudah untuk menjemput rezeki selain daripada solat 5 waktu, buat baik dengan ibu bapa dan lain-lain

1. Baca ayat 1000 dinar


petua ni memang berguna. Time zu kerja.. bila zu baca ramai orang datang beli dekat kedai kita.



2. Bacalah surah Al-A'araf ayat 1-3

 

petua ni zu nampak ustaz Kazim Elias yang tulis di paper. Zu cuba.. and magic!  ramai coustemer


3. Baca Surah Al-Fatihah

baca 21 kali setiap hari agar Allah lindung kita


4. Bersedekah



zu pernah cuba. Best tau.. Contohnya kita sedekah RM1.. kita dapat RM300 

Sumber:Buku Mudahnya Menjemput Rezeki, Surat Khabar dan nasihat orang-orang tersayang ^_^

p/s- maaf jika ada kesilapan. Sekadar berkongsi cerita dan pengalaman 

Welcome back :)


Assalamualaikum


Selamat ke sekolah adik2 semua.. akak dah x boleh sekolah dah.




Serius.. zu rindu dengan sekolah. Tempat belajar.. main2 dengan kawan dan paling 'best' bila kena marah dengan cikgu..

apa-apa pun.. rajin2 baca buku. Buat kerja sekolah tau :)


p/s- just abaikan orang yang suka musnahkan maruah diri. Jadikan cerita itu sebagai pengajaran bukan ikutan .

Adik Akak


Assalamualaikum

klik           klik         
thanks!

hrmm.. zu curi masa sikit utk post entri ni... 

letih kejap menyapu kedai.. nasib baik ada budak ber2 tu tolong..pass headband dekat zu..

tadi ada budak lelaki ni. 2 org.anak pak mail n anak kak Tina. Handsome! pelajar sekolah rendah.. suruh zu searchkan finger scan.. yg untuk log handphone tu.. kemain lagi diorang.. nak sekolah masih lagi berhandset. Lepas dah jumpa terloncat- loncat la diorang. Ikutkan hati ni nak aje zu sekeh biar senyap sikit.. >_<  jahatnya aku





Apa-apa pun selamat kembali ke sekolah adik2 semua..

bagi yang baru abis SPM macam zu,.. jangan buang masa lepak-lepak.. sembang kosong.. tak guna wei.. baik kerja.. dapat duit.. takde le buang masa tengok TV 

zu ada baca buku 3T(Taubah, Tasbih , Tahajud) & buku DR AZIZAN OSMAN..

katanya kita perlu melakukan perkara yang bermanfaat setiap hari. Masa itu emas tau.

Berbalik kepada tajuk diatas.. adik akak ni sebenarnya budak kecik(perempuan) yang selalu kacau zu dengan kemku. Ayat dia bila x cam aku n kemku:

"kakak ini adik ke kakak?"

Serius lawak.. heehehe.. pengalaman beb.. aku suka budak berdua tu even cara diorang tu agak ganas sikit macam budak lelaki..

p/s- akak yang kerja di kedai Tina Hezlina tu kata anak kak Tina tu handsome! Padahal baru sekolah rendah... 

Kerja?

Assalamualaikum 


Lama x meng'update' blog.. hrmm..

lepas SPM zu kerja dengan mak cik.. so, masa dihabiskan dengan melayan pelanggan  (>_<)

Tapi xpe.. itu merupakan pengalaman yang bermakna buat zu..
Tak sangka... dah sebulan dah zu kerja sini.. dulu 2014.. sekarang 2015... bertambah-tambah umur kita.


zu nak mohon ampun dan maaf dekat blogger n pengunjung yg setia dgn blog ni biarpun dah lama bersawang ^,^


masa bekerja ni zu sempat juga ambil masa untuk membaca novel.. huhuhu banyak jugak novel yg zu baca..

antaranya..

sha & shah by shah ibrahim

cinta kontrak- nurul ain syuhada

Dr Cinta

Biar Mereka cemburu - A Darwisy

tajuk yang lain.. zu tak ingat le pulak sebab banyak beno


p/s-Tadi zu baru belajar buat benda ni atas bantuan akak jie... adik kpd kak yan GAMOGEN :)

sumber: blog

Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali

*klik banner untuk join.


♥ Tarikh tutup : 31 JANUARI 2015
♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peserta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.
♥ Senarai peserta akan diupdate setiap hari.
♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)


Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)



Hotel Dengan Harga Yang Berpatutan Di Bukit Tinggi Pahang

Assalamualaikum dan hai hai hai… Pernah tak korang merancang nak bercuti di Bukit Tinggi di Bentong Pahang?? Percutian ala-ala...

Contact Me/ review

eatmakeread@yahoo.com

Cari Blog Ini