Kata-kata Cikgu ku

Assalamualaikum.. SEMESRA

Tolong klik sini sekejap ...

 di entri ini zu akan senaraikan beberapa nasihat dan juga kata-kata yang menarik keluar daripada mulut cikgu ku yang comel ..

Cikgu:

EA-Cikgu Siti Hawa yang memikat
Alang-alang belajar biar dapat ijazah
Ada ilmu guna, jangan ikut cakap orang je
Kena tahu, kena faham, tahu guna. Kalau kaya tak guna kalau tak tahu uruskan duit!

SNS- Cikgu Rogayah yang sweet
orang yang paling bodoh di dunia ialah orang yang tidak tahu apa yang tidak diketahuinya

MT...- Tan Phik Fen
Sibuk-sibuk sekarang takpe, nanti lepas exam free sangat, nak buat apa? memancing? masa?
>>masa ni teacher suruh buat latihan addmath banyaak2 hohoho

PAI.. ustaz
kalau ada tetamu jangan duduk dalam bilik
jamban jangan menghadap kiblat
jangan ajar anak positif bila kita buat benda negatif
masa mengandung jangan lupa perbanyakkan membaca surah Al- Maryam
jangan bagi anak makan makanan dari sumber yang haram

kata-kata cikgu akan zu tambah lagi
dan
entri ini akan menjadi kenangan sewaktu zu dewasa kelak ^^

SPM is around the corner

Assalamualaikum


Kalau sebut je SPM, mesti ada yang kecut. Macam tu la juga kisahnya dengan zu. 3/1/2014 pelajar tingkatan 5 akan menghadapi peperiksaan awam yang bakal menentukan masa depan seseorang.


cikgu ada kata.. selesai je SPM, kehidupan yang sebenar bakal bermula.. hohoho.. takut mendengarnya


Blog ni pun dah berhabuk. Mungkin,  selama 3 bulan ni zu tak update kot. Tak sempat. Terlampau busy dengan sekolah. Maklum la cuti hampir sampai ke penghujungnya. Minggu cuti macam ni pun ada tuisyen..



Semalam tuisyen, hari ini pun ada tuisyen.
Markah trial macam mana? Kebanyakan markah belum dapat lagi.. tapi ada dua tiga subjek dah dapat. Ahamdulillah. Markah periksa takde la teruk. Biasaa-biasa je.


EA, SNS.. dah dapat markah ^^ mesti la gembira sebab subjek ni subjek yang paling ku gemo dari form4.. maaf  ya kepada subjek yang lain... bila dapat markah, senyum sampai ke telinga


Zu harap ~ zu dapat keputusan yang baik dalam SPM
Tolong doakan la ya..

May Allah  bless you ^^

Assalamualaikum.. bye2.. zu mau siapkan kerja sekolah :)

Kenapa jadi macam ni?

Zu bukak akaun 8Share dan keluar benda ni. Tak boleh log masuk..

Sorry, your account has been suspended.

kenapa boleh jadi macam tu. Tolong kawan blogger semua.

Kuih Bingka Tepung yang paling ekonomi

Assalamaulaikum

Pepagi bukak blog
Kali ni zu mahu kongsi resepi yang benar-benar mudah untuk dibuat dan sedap untuk dimakan

Petang semalam, seusai habis tuisyen Matematik, zu jenguk dapur. Zu perasan ada bekas tu atas dapur . Apalagi, lama tak masak kuih. Zu tengok le dalamnya kaler oren. Ingatkan kek. Rupanya bingka. Mula-mula tengok macam tak sedap. Bila dah potong, rasa dan telan. Fuh! sedap betul walaupun bahan yang diggunakan untuk membuatnya terlalu ekonomi !

Kuih Bingka Tepung

Sumber:  mama

Bahan -bahan yang diperlukan
3 cawan tepung gandum
1 1/2 cawan gula
4 cawan santan
pewarna

cara-cara 
1) campurkan tepung dan gula. Kacau sebati.
2) tambahkan santan sedikit-sedikit. Kacau sehingga gula larut sebati dengan adunan tersebut. Jika suka, letakkan pewarna. Tak letak pun cantik juga bingka tu.
3) masukkan ke dalam bekas atau acu kek chiffon (seperti dalam gambar diatas) dan bakar selama 30 minit atau sehingga masak. Suhu korang ejas sendiri sebab mama bakar atas dapur je. Kalau guna oven butterfly mungkin sama dengan cara mama zu buat tapi gunakan loyang yang tebal untuk mendapatkan kuih bingka yang sedap.

Selamat mencuba.

Senarai tempahan untuk Button Bandage

Assalamualaikum


Kelas

18 pcs

Persatuan Bahasa Melayu


Yang 13 org tu sama cuma tambah yang bawah ni.
5 orang.

Jumlahnya ialah 18 pcs ^^

Penolong setiausaha
Mohammad Israfil Bin Zulkifli

Ahli Jawatan Kuasa
Mohd Hafizi Bin Jamli

Ahli
Ahmad Ridhuwan Bin Rosli
Shahrizal Mustaffa Bin Sabaruddin
Zaid Farhan

Kelab Petanque


18 pelajar + 4 guru = 22 0rg

Khairool Izzuan Bin Zulkepli
Ain Amyra Bt. Mohd Adnan
Nor Nadirah Bt. Musaini
Nur Farah Zura Binti Basir
Nur Farah Huda Binti Basir
Nor Ziana Bt. Abu Hassan
Fatin Nur Shahira Bt. Sahar
Aziatul Uzaimah Bt. Hamdzah
Intan Nurul Adha Bt.  Rafitul Anuar
Noor Shazreena Maisarah Bt. Zulkifli
Nur Fatrah Bt. Radzuan
Nur Farliyana Bt. Badaruddin
Nur Izzati Bt. Kharul Zaman
Nur Rafizah Bt. Abdul Majid
Nurul Izzah Bt. Abdul Majid
Nor Fatini Bt. Ismail
M. Alif Amsyar Bin Mohamad Razak
Nur Amylia Bt. Mohd Adnan

Jom tempah dari kak Sara Huda



Sedih.. + gembira

Assalamualaikum



Hari ni rasa sedih bila kita nak buat sesuatu benda baik, orang tak sokong... dan zu rasa sedih bila kena format pendrive setelah beberapa kali klik. Tak boleh bukak. Jadi, semua benda dah abis~

Zu rasa gembira minggu ini juga sebab hadiah yang ditunggu2 sampai

^^

2 hari lepas (8/9/14) Hadiah dari kak Niesa Ahmad sampai..

semalam hadiah kak Irrayan sampai

Hadiah diorang semenangnya menarik hati

Comel komik tu tq kak Niesa
Ingatkan dpt pensil colour.. rupanya... tq kak irrayan

Jom pergi blog diorang...

p/s- exam SPM nak dekat arggh >-<
Lirik Lagu Berlian - Si Ratu Tega 

Dulu kamu bilang hanya akulah yg paling kau sayang
Dulu kau katakan akulah mahkota di hatimu
Setelah ku percaya semua yang kau katakan
Tetapi ternyata kau khianati cintaku

Sungguh sayang beribu kali sayang
Engkau bermain dila aku tak menyangka
Dasar tega engkau si ratu tega
Tega teganya tega kau hianati cinta

Dulu kamu bilang hanya akulah yg paling kau sayang
Dulu kau katakan akulah mahkota di hatimu
Setelah ku percaya smua yang kau katakan
Tetapi ternyata kau khianati cintaku

Sungguh sayang beribu kali sayang
Engkau bermain gila aku tak menyangka
Dasar tega engkau si ratu tega
Tega teganya tega kau khianati cinta

Dulu kamu bilang hanya akulah yg paling kau sayang
Dulu kau katakan akulah mahkota di hatimu
Setelah ku percaya smua yang kau katakan
Tetapi ternyata kau khianati cintaku

Sungguh sayang beribu kali sayang
Engkau bermain gila aku tak menyangka
Dasar tega engkau si ratu tega
Tega teganya tega kau khianati cinta

Sungguh sayang beribu kali sayang
Engkau bermain gila aku tak menyangka
Dasar tega engkau si ratu tega
Tega teganya tega kau khianati cinta

kain rentang





Pekerja kanteen dapat seketul Magnum White Almond secara percuma!

Assalamualaikum Semenjak kerja kanteen ni. Penat dia xleh nak cakap. Cuti bulan 7 ni hanya  4 hari. Alhamdulillah... Tapi masih ada cuti.....

Contact Me/ review

eatmakeread@yahoo.com

Cari Blog Ini