EXO ID CARD BY Suka Blog

Assalamualaikum


(Macam comel je gmbr atas ini. klik gmbr kalau nak :)


Seronok bila jari mula mengedit gambar atas ini.. yg paling tak tahan bila diorg hantar gmbr abg2 handsome.. heheheh


(Tolong klik gambar ini kalau kome suka)

Menurut kiraan saya ramai remaja Malaysia yg mula jatuh hati dgn abg2 korea terutamanya abg EXO pada tahun lepas-2013

Yang sebenarnya zu pun mula suka kat diorg tahun lepas.. dua kali lima gitu
 :)

Cuti2 kalau baca buku pun boring. So, kalau nak tambah pendapatan Zu buat la GA atau Segmen. Dapat tambah amal dan keriangan :) 

#EXO ID CARD PART 2


Assalamualaikum


(Kalau berminat boleh klik gambar di atas)

Tahniah dan terima kasih kepada peserta2 yg sudi sertai :)

Sibuk-sibuk


Assalamualaikum


Sebelum baca entri ni tolong >>klik<< ni kejap ^^ 
Before reading please >>click<< this ^^

 
>Nak dapat benda ni? Like page tepi tu<

Sibuk dengan benda ni.. hisshh tak patut betul. Lagi berapa bulan je nak exam. Korang nasihat sikit zura ni. 
SPM 2014 coming soon

Segmen Kenali Sirah Rasulullah Saw


Assalamualaikum

Sebelum baca entri ni tolong >>klik<< ni kejap ^^ 
Before reading please >>click<< this ^^


Rasulullah Saw ( Nabi Muhammad ) dilahirkan pada hari Isnin 12 Rabiulawal ( 20 April 571 Masihi ) di Makkah. Nama bapa baginda ialah Abdullah Bin Abdul Muthalib manakala ibu baginda bernama Aminah Binti Wahab. Ibu susuan baginda pula bernama Halimatus Saadiah.
Baginda telah dijaga oelh Halimatus Saadiah selama 4 tahun. Semasa di dalam kandungan, bapa baginda telah meninggal dunia. kemudian ibu baginda pula meninggal dunia.
Baginda kemudian dijaga oleh datuknya. Apabila dewasa, baginda digelar Al - Amin kerana sentiasa berkata benar. Baginda kemudian berkahwin dengan Siti Khadijah.
Ketika baginda berusia 40 tahun, baginda sering pergi ke Gua Hira untuk menyendiri daripada kaumnya yang gemar menyembah berhala.
Atas perintah Allah SWT, pada 17 Ramadhan malaikat Jibrail datang kepada baginda untuk mengajar baginda membaca dengan menyebut " bacalah " namun baginda tidak dapat membacanya. Baginda berasa takut dan segera pulang ke rumah.
Selepas menyedari baginda merupakan seorang Rasul, akhirnya selama 3 tahun baginda berdakwah secara sembunyi-sembunyi kepada keluarga dan sahabat terdekat. Kemudian, Allah SWT memerintahkan baginda berdakwah secara terang-terangan.
Pelbagai tentangan dihadapi dari kaum Quraisy. Ada yang merancang untuk membunuh baginda. Lalu kemudian Allah SWT telah mememrintahkan baginda berhijrah ke Kota Madinah.
Pada 12 rabiulawal 11 Hijriyah, Rasulullah Saw telah wafat ketika baginda berusia 63 tahun dan dimakamkan di Kota Madinah.
Sabda dan pesan baginda kepada seluruh umat manusia :
“Aku telah meninggalkan kepada kamu dua perkara yang tidak akan kamu sesat selamanya
dan selagi kamu berpegang teguh pada dua perkara itu iaitu : Kitabullah (Al-Quran)
dan Sunnah Rasulullah (Hadis)

Segmen Kenali Sirah Rasulullah ini diilham dan dianjurkan oleh Blogger Nilam dan disokong oleh Zaza Zehra. Tamat pada 30 Mac 2014.

Segmen Pencarian Bloglist Di Mohd Noor Shawal's Blog


Assalamualaikum


Sebelum baca entri ni tolong >>klik<< ni kejap ^^ 
Before reading please >>click<< this ^^

(Okey kalau nak join tekan gambar atas ni ^^)

>>>15 Blog Bertuah Dicari!<<<
>>> Segmen berlangsung selama 1 minggu sahaja <<<
>>> Tamat : 30/3/2014 <<<


Result Segmen handicraft by Suka Blog


Assalamualaikum


Sebelum baca entri ni tolong >>klik<< ni kejap ^^ 
Before reading please >>click<< this ^^

(Tolong klik gambar di atas)

Admin dah check akaun 8Share, boleh la dpt duit sikit. Hrmm terima kasih semua. Zu berhutang sangat korang. (Kalau baik hati sudi2 la tekan abang2 handsome di atas..)



Flashback kejap,

Segmen Handi craft >TodayIsTuesday<(18 Mac 2014)

And I have said this to you all…

…….
 Pemenang akan diumumkan pada 23/3/2014

Sorry sebab tak tepati janji, admin buzy semalam .. please forgive me girl..
Dan yg ni review utk semalam punya status..

GA yg handicraft hari tu admin pinda kpd yg ni~


So, today admin nak declare pemenang :) 

Okey kita imbas kembali hadiah2 yang admin janji sebelum ni..
Hadiah:
Sticker DOREMON x1
Craft Huda x1
Sticker Pink x1


Senarai peserta:
1.Atika Husna
2.Syaza Afrina
3.Syuhada Salleh
4.Tieraa Mushie
5.Amira Ashikin II
6.Maryam Zulkafali
7.Anis Aisyah

Pemenang:

    No.         Hadiah
1. No.7 – Handicraft by Huda
2. No.5 – Sticker Pink
3. No.6 - Sticker Doremon


Nak tulis entri ni pun lawak rasanya sebab macam nak mengumumkan result SPM pulak hehehe…
Bagi yang tak menang tu takpe. Like Page di sidebar. Kalau ada rezeki boleh la menang :)
Zu tengah cari org yg terer guna incik Nuffnang. Kalau nak tolong PM me here>> nURfARAHzURA

Trying is Good Right?


Assalamualaikum



Kali pertama zu bagi korang semua tengok doddle yang zu buat sendiri.. 
(Seriouss.. doddle ni tak cantik pun!)

Nak buat yang comel dan cun zu tak pandai sangat
dan ni  la hasilnya...


Kuning 


Apa yang zu pasti, doddle ni tak la Best In The World.

Maaf kalau tak puas tengok doddle yang tak comel ni.

Jemput like kalau suka blog

Mini GA T-shirt Blogger


Assalamualaikum


Yeah! Ada juga segmen &GA yg bagi baju... selama ni zu tak pernah masuk yg bagi hadiah baju.
So, sweet ^^

tolong like page saya= Suka Blog

Giveaway Simple-Simple by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all.
Jemput Join ya.



Klik Banner untuk Join

Senarai Hadiah

R Series Luxury Set from Cosway x2
Novel Pilihan Sendiri x5
R Series Hand & Body Lotion x3
Bawal Plain + Cute Brooch x3
Top-up RM5 x5

Due Date : 21 April 2014

Kpolaroids Giveaway !



Assalamualaikum




Yang ni GA pertama yg zu masuk tahun ni.. good luck ^^

Today is Tuesday


Assalamualaikum

Hari ni macam biasa, zu kena tempuh exam..... :)
Tengah hari tadi periksa BI 1.. adodoi..
Cadang nak buat story, Tapi, bila sir masuk kelas.. mood nak buat terus hilang.
Muka sir penuh mengharap nak anak murid dia dapat A+
Hee.. boleh ke?
Even my word is not so good but, i can do a simple essay.
Have a broken english and trying to be the best ^_^

Apa pendapat korang kalau zu buat story dlm BI?
Zu rasa susah tapi nak cuba gak.
Pagi tadi cikgu bagi nasihat kat semua kawan2 dlm kelas. Zu terima nasihat cikgu tu..
Esok exam PA, MT& EA doakan zu boleh jawab.
Harapnya cikgu tak mengamuk bila zu buat essay yang merapu-rapu  tadi.

Status utk perbahasan- xde rezeki,mungkin ada hikmah disebaliknya...
Compete gan kawan lama.

Andai itu takdirnya Zura pasrah,
Hanya kerana 24% Zura rela,
Kepada mu saja Zura berserah,
Sudah senang hati lalala....

Pantun merepek2. Satu beban dah terlepas dari shoulder.. lepas ni xpayah nak concern pasal isi utk tajuk seterusnya.. puas hati. lepas ni kawad pulak ^_^


Jom tekan sini----> 






Cakap-cakap Sabtu

Assalamualaikum

Hari ini zu buzy buat teks perbahasan... 

Zu nak share kat korang semua.. zu rasa macam best jadi pembahas tapi, bila takde keserasian dlm kumpulan zu sedih! Takpe.. zu boleh! Malaysia boleh takkan zu tak boleh pulak....hehehe

Tugas zu:   menteri ke3 atau pambangkang ke 3
Tajuk:       Semangat Patriotik Tersemai Melalui Subjek Sejarah


Teks utk menteri ke3 hampir siap..
teks untuk jadi pembangkang belum lagi.. zu tak biasa nak bangkang cakap orang ni.... harapnya geng zu dapat jadi pencadang...hehehe


Harapnya semua blogger sekalian doakan agar zu dapat jadi pencadang dan teks lagi satu tak payah zu siapkan...hihihi


Kalau menang esoknya terus compete... x nak menang arrr :p


Doakan pesawat kita juga... MH370 (^_^)
Doakan agar exam zu okey gak... love u! 

Hotel Dengan Harga Yang Berpatutan Di Bukit Tinggi Pahang

Assalamualaikum dan hai hai hai… Pernah tak korang merancang nak bercuti di Bukit Tinggi di Bentong Pahang?? Percutian ala-ala...

Contact Me/ review

eatmakeread@yahoo.com

Cari Blog Ini